nedeľa 13. marca 2011

Sviečka pre Japosnko

To čo sa stalo v Japonsku alebo pred rokom na Haiti otriaslo svetom. V porovnaní so silou svetovej vojny je to ale iba neptrná sila. Ľudia dnes na chaos a skázu nie sú zvyknutí. Určite je to dobre. Multipolárna celosetová politika zabezpečuje mier, no samotná príroda demonštruje svoju silu naďalej. Pri podobných situáciach ako nastala nedávno v Japonsku si náhle uvedomíme, že voči prírode je človek jednotlivec ale aj spoločnosť iba malým zrnkom piesku v púšti.
Po svetových vojnách sa generácie pomenili, dnešok si ich už nepamätá, nepamätá si bezmocnosť, nebezpečie a utrpenie. Práve preto podobné tragédie ako zemetrasenie v Japonsku vyvolajú smútok na celom svete.

Dňa 15.3 o 18.30 spoločne vyjadríme solidaritu, pomodlíme sa za obete a zamyslíme sa nad silou prírody. Akcia sa uskutoční  pred japonským veľvyslanectvom na Hlavnom námestí v Bratislave, zapálime a položíme sviečky pred jej budovu. Vyjadríme tak hlbokú sústrasť, spolupatričnosť a uctíme si obete tejto tragédie. Treba veriť v to, že aj podobné gesto bude mať pozitívne účinky.

http://bratislava.sme.sk/c/5807420/zapalte-sviecku-pre-japonsko.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára